Βιογραφικό

Γεννήθηκα στις 18 Δεκέμβρη του 1944 στο Αγρίνιο, όπου και πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια, ανάμεσα σε Μαγιάτικες λουλουδιασμένες αυλές, ατέλειωτες μέρες βροχής και πολλές ζεστές προσδοκίες ζωής.

Οι σπουδές μου στα οικονομικά, όπως ήταν φυσικό, όχι μόνο δεν είχαν καμία σχέση με το μεράκι μου για το γράψιμο και τη ζωγραφική, αλλά συντέλεσαν στην μεγάλη καθυστέρηση εκδήλωσης αυτών των δραστηριοτήτων, μια και η επαγγελματική μου απασχόληση δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για άλλες ενασχολήσεις.

Παρ’ όλ’ αυτά, έγιναν πέντε εκθέσεις ζωγραφικής – το 1987 στην αίθουσα τέχνης «ΣΥΝΑΞΑΡΙ» στη Ν. Ερυθραία, το 1993 στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Αμαρουσίου, το 2014 στην "Βίλα Στέλλα" στο Ν. Ηράκλειο, το 2019 στην "Πινακοθήκη Γρηγοριάδη" στο Ν. Ηράκλειο και το 2020 στην γκαλερί "Αγριλίδες"- Δ. Ζωγράφου.

Η ευκολία μου στο σχέδιο και στη σωστή αποτύπωση των αναλογιών, δεν σήμαινε και τη καθημερινή παραγωγή έργων στο χαρτί και στο τελάρο. Πάντα ζωγράφιζα όταν είχα κάτι να πω και να δείξω, πράγμα που γίνεται μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα γέμιζαν σελίδες από τη προσπάθεια σύνθεσης αλλά και διάκρισης μεταξύ πραγματικού – φανταστικού, με λόγο ποίησης, μυθιστορίας και φιλοσοφίας.

Το 1964, όντας φοιτητής, είχα τη τύχη να δουλέψω στο λογιστήριο του εκδοτικού οίκου «ΑΤΛΑΝΤΙΣ», όπου βρέθηκα ξαφνικά σε άμεση επαφή με τον κόσμο του βιβλίου. Εκεί, κατά μυστήριο τρόπο, περισσότερο με ενδιέφεραν οι τίτλοι και η «μυρουδιά» των βιβλίων, παρά τα οικονομικά στοιχεία παραγωγής και πώλησης. Έτσι, κάπου ανάμεσα σε «ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ» και σε εκδόσεις μεγάλων συγγραφέων, μου τυπώθηκε η ιδέα και η επιθυμία της ενασχόλησης με το γράψιμο.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα παρακάτω έργα: Το μυθιστόρημα "Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΗ" (2007), η φιλοσοφική πραγματεία "Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ" (2011), η ποιητική συλλογή "ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΕΣ" (2014), το μυθιστόρημα "Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" (2015), η ποιητική συλλογή "ΑΚΤΙΝΟ-ΓΡΑΦΙΑ" (2016), το μυθιστόρημα "Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ" (2017), η ποιητική συλλογή "ΧΡΩΣΕΙΣ ΠΝΟΩΝ" (2018) και το φιλοσοφικό δοκίμιο "ΤΟ ΑΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ" (2020).

Ταυτόχρονα έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά άρθρα και δοκίμια, όπως: "Ανθρωπική Αρχή και Κοσμολογία" - "Συνείδηση και συστήματα εξουσίας" - "Εργασία και Χρήμα" - "Η σημασία της τέχνης στην ζωή μας" - "Η τέχνη του λόγου" - "Κοινωνική αλληλεγγύη και αλτρουισμός" - "Ποίηση και Φιλοσοφία" - "Η Τέχνη ως ανάγκη έκφρασης" - "Η εξιδανίκευση του ερωτικού στοιχείου στην τέχνη" - "Σχέση μεταξύ τέχνης και ονείρου".

Ζω κι εργάζομαι τον χειμώνα στο Μαρούσι και το καλοκαίρι στην Χαλκίδα.